Név:  Jelszó:        Elfelejtett jelszó? Név?   |   Fiók létrehozása
EURÓ: februártól ennyi kamatot adnak a bankok! Friss összehasonlító táblázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: www.penzcentrum.hu   
2010. február 03. szerda, 08:39

Hogyan alakult az euró árfolyama az elmúlt negyedévben?

Egy euróért jelenleg csak pár forinttal kell kevesebbet adni, mint három hónappal ezelőtt, ennek ellenére - az időközben tapasztalt kilengések láttán - mégsem nevezhető stabilnak az árfolyam. A Pénzcentrum a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában."A forint a december közepéig tartó egyhónapos időszak alatt leértékelődési nyomást szenvedett el, főként a dubaji adósságproblémák fertőző hatása miatt. A befektetők karácsonyhoz közeledve megnyugodtak és a magasabb kockázatúnak tartott görög államcsőd kapcsán már nem billent meg a forint, megőrizte stabilitását a 270-es szinthez közeli tartományban.


Az EUR/HUF árfolyam alakulása az elmúlt 3 hónapban. Nagyításért kattintson a grafikonra (Forrás: portfoliofinancial.hu)

A viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban emiatt a Magyar Nemzeti Bank január végén újabb 25 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre. A további kamatdöntések szintén erősen függnek a nemzetközi kockázatvállalási étvágytól, amely az utóbbi egy hétben jelentős romlást mutat" - értékelte az elmúlt negyedév történéseit Weinhardt Attila, a Portfolio.hu elemzője.


Mi történt a banki kamatokkal?
{{DINT}}
Az elmúlt időszakban némileg csökkentek a bankok által az euró betétekre kínált kamatok. Bár január végén néhány akciós lekötési lehetőség megszűnt, az OTP Bank tegnaptól egy új, időben sávos - de kevésbé kedvező - kamatozású (EBKM: 1,44-2,20%) konstrukcióval jelentkezett.


Kattints ide az euró-betét kamatokat összehasonlító táblázatért!


A versenytársak 3,00-3,30% körüli akciós lekötési lehetőségekkel szállnak ringbe az euró-betétekért, a Pénzcentrum összeállításának köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávon gondolkodó ügyfelek is megtalálják a nekik való ajánlatot.

CIB, Erste, Allianz, K&H négyesfogat az élen

A piacon a legmagasabb kamatot 4,00%-kal a CIB Bank adta, de a pénzintézet különböző feltételekhez köti az akciós kamatot (CIB Classic betétben 6 hónapos futamidő esetén 3,25%-os kamat érhető el). A második helyen az Erste Bank végzett a 6 és 12 hónapra egyaránt vonatkozó 3,30%-kal, majd az Allianz Bank és a K&H Bank következik 3,00-3,00%-kal.

A CIB Bank január 07-től érvényes hirdetménye szerint a CIB euró pénzpiaci alap vásárláshoz, illetve jövedelem átutaláshoz kötött CIB Kombinált és "Aktív" betétre 3 hónapos futamidő mellett 4,00%-os kamat érhető el. A bankfiókokban igényelhető CIB Kombinált betétben jövedelem átutalási nyilatkozattal legfeljebb 5000 euró helyezhető el, CIB kötvény vásárlása esetén a leköthető összeg meghaladhatja az 5000 eurót.

A CIB Classic Euró betét kondíciói szerint a bank 3, 6 és 12 hónapos lekötés esetén az első kamatperiódusra 3,00%, 3,25%, valamint 2,90%-os kamatot kínál az euróban újonnan elhelyezett betétekre (nem akciós kamat: 0,50%, 0,75%, illetve 1,00 %).

Ismét adathalászok támadják a CIB Bankot!

A kamat mértéke független az elhelyezett összeg nagyságától, de a betétlekötés eredeti időtartamával automatikusan meghosszabbodó betét nem minősül újonnan lekötött betétnek.

Az Erste Bank december 17-től érvényes 6 és 12 hónapos futamidőre vonatkozó 3,30%-os betétlekötési ajánlata a pénzintézet szerint a biztonságos és időtálló megtakarítási formák közé tartozik. A betétben elhelyezendő összeget a bank számlakonverziós deviza középárfolyamon váltja át, az átváltást további költségek nem terhelik.

A legkisebb leköthető összeg 500 euró, az akciós kamat - ismétlődő betétlekötési konstrukció esetén - csak új forrásra és az első kamatperiódusra érvényes (EBKM: 3,37-3,39%). A betétlekötés második periódusától kezdve a betét a hirdetményben szereplő normál kamattal (EBKM: 2,13-2,69%) kerül lekötésre.

A betétlekötés további feltétele a betét pénznemében devizaszámla vezetése a banknál, a lekötésből részösszeget nem lehet felvenni, a határidő előtt történő felmondása esetén pedig nem fizetnek kamatot.

Hitelkamatot csökkentett az Erste Bank: mától érhető el az új konstrukció

Meglévő forrás esetén a legkisebb leköthető összeg 200 euró, 1 hónapra 0,60%-ot, 2 hónapra 1,20%-ot, 3 hónapra 1,60%-ot, 6 hónapra 2,10%-ot, míg 12 hónapra 2,50%-ot fizetnek. Ettől néhány bázisponttal magasabb kamatok csak 120 ezer euró (32,5 millió forint) lekötése esetén érhetők el.

Az Allianz Bank 6 hónapos futamidőre 3,00%-os éves kamatot kínál az euró betétekre (EBKM: 3,02%), a legkisebb leköthető összeg 400 euró. A január 04-től érvényes kondíciós lista szerint 1 hónapra 0,30%-os, 2 hónapra 0,45%-os, 3 hónapos lekötés esetén 0,50%-os, míg 12 hónapra 1,00%-os kamat érhető el (EBKM: 0,30-1,00 %).

6 hónapos EUR lekötött betét ügyfelenként összesen legfeljebb 100 ezer euró értékben indítható. A Bank e kitétel teljesítését utólagosan ellenőrzi, s amennyiben a 6 hónapos, jelen kondíciós lista érvényességének kezdetét követően indított EUR lekötések összértéke meghaladja ezt az összeghatárt, minden olyan, jelen kondíciós lista érvényességét követően indított, 6 hónapos euró lekötésre, mellyel a fenti összeghatárt átlépték a betétindulás időpontjának sorrendje szerint 1,00%-os kamatot fizet meg (EBKM:1,00%).

Az Allianz Banknál valamely bankszámlán lekötött betéthez kapcsolódóan a betét lekötési időszakára a betét tulajdonosa részére díjmentes életbiztosítás, amely halál esetén biztosítói kártérítésként a betét lekötött tőkéjének 50%-át fizeti. Közös tulajdonú betét esetén bármely betét tulajdonosa halála esetén kifizeti a Biztosító a kártérítést.

A K&H Üdvözlet Betét évi 3,00 %-os kamata a 2010. január 04-től érvényes hirdetmény szerint kizárólag bankon kívüli forrásból származó új betéti összegre vonatkozik. A bank a lekötés napját megelőző naptári hónap utolsó banki munkanapján számított záró egyenlegéhez képest vizsgálja az új betétet.

A megadott kamatláb csak az első kamatperiódusra szól, a kamat az ügyfél választásától függően a betéttel együtt újra lekötésre, vagy jóváírásra kerül a betétlekötési számlán.

Ismét lesz devizahitel a K&H-nál

A K&H üdvözlet deviza betét a bankfiókokban vagy a TeleCenteren keresztül köthető le. 12 hónapos lekötés esetén a kamat 2,00%.

MKB, UniCredit, FHB, Budapest Bank, Raiffeisen, OTP Bank, Citibank

3 hónapos lekötésre évi 2,96%-ot kínál az MKB Bank, majd az UniCredit és az FHB Bank következik. A sort a Budapest Bank, a Raiffeisen Bank, az elsejétől új konstrukcióval jelentkező OTP Bank és a Citibank zárja.


Az MKB akció január 18-tól visszavonásig érvényes, az akciós betétlekötési lehetőségek kizárólag a 200 euró feletti személyesen, bankfiókban vagy telefonon keresztül kezdeményezett betétlekötésekre vonatkoznak. Az akciós kamat (EBKM: 3,00%) - ismétlődő betétlekötés esetén - kizárólag az első kamatperiódusra érvényes.

A lekötési módozatokban szélesek a lehetőségek, az ügyfél választhat az egyszeri érvényű és az ismétlődő lekötés között, de van mód a kamatos kamattal történő ismétlődő betétlekötésre is.

Szerencsés kombináció, kimagasló hozam (x)

A bank a lekötés felmondása esetén 1 %-os jutalékot számít fel.

Az UniCredit Bank november 20-tól visszavonásig 2,75%-os akciós kamatot kínál a 6 hónapos futamidőre szóló folyamatosan megújuló euró megtakarításokra (EBKM: 2,77%, nem akciós EBKM: 0,60%). Az akciós betétlekötés igénybevételének feltétele hogy legalább 1000 eurót kell elhelyezni a betétlekötéskor.

A részben rugalmas 6 hónapos euró betét sajátossága, hogy a lejárat előtti részleges vagy teljes feltörés esetén a kitöltött futamidőre 1,25%-os felmondási kamatot fizetnek.

Adómentes megtakarítást kínál mától az UniCredit

A legkisebb kivehető összeg 500 euró, miközben a lekötésben maradó összeg legalább 1 000 euró.

Az FHB Bank négy összegsávban és háromféle futamidőre (3, 6, valamint 12 hónapra) kínál kedvező euró lekötési lehetőségeket az ügyfeleknek (1, illetve 2 hónapra csak 0,75%, vagy az alatti kamat érhető el).

A legjellemzőbb összegsávban (2 000 - 5 999 EUR között) 2,25%-os kamatot fizetnek, de aki 50 ezer euró feletti összeget köt le a bankban, az 3,00%-os kamattal számolhat.

A legkisebb leköthető összeg 300 euró (alig több mint 80 ezer forint), a maximálisan elhelyezhető összeg nem korlátozott.

A Budapest Bank azon ügyfeleinek kínálja a deviza lekötött betéteket, akik deviza-megtakarításaikat kiszámítható és biztonságos formában kívánják kamatoztatni. A deviza lekötések fix kamatozású lekötött betétek, a minimum elhelyezhető betétösszeg 500 euró. A táblázatban szereplő kamatok 2010. február 01-től érvényesek.

Az ügyfél már a lekötéskor rendelkezhet úgy, hogy a betét összege a kamattal együtt, vagy anélkül automatikusan újra lekötésre kerüljön a futamidő végén. Betétfeltörés esetén (csak a teljes betét törhető fel) a felmondásos kamat 0 %.

"A magasabb összeghatár felett érvényes magasabb kamat a betét teljes összegére vonatkozik." Ami annyit jelent, hogy a 200 ezer euró (körülbelül 54 millió forint) feletti lekötésekre 2,40 % helyett 2,80 %-os kamatot fizet. Két hónapos lekötés esetén 2,20%-os kamat érhető el (200 ezer euró felett 2,50%).

A Raiffeisen Bank akciós 6 hónapos euró lekötött betétben a pénz összegsávtól függően évi 2,30-2,50 %-ot kamatozik. Az akciós ajánlat november 12-től visszavonásig érvényes. Automatikusan ismétlődő betétlekötési megbízás esetén a második kamatperiódustól a betét a kondíciós listában található 6 hónapos futamidő aktuális kamatlábát veszi fel (EBKM: 0,50-0,60 %).

Devizabetét lekötést bármelyik bankfiókban, Direkt PIN kóddal a telefonos ügyfélszolgálaton vagy Raiffeisen DirektNet internetes banki szolgáltatáson keresztül lehet kezdeményezni.

Az OTP Bank 2010. február 1-től visszavonásig, de legkésőbb 2010. február 17-ig tartó időszakban új, időben sávos kamatozású, Fokozódó 3x1 hónapos EUR betét lekötési akciót indít.

Az akcióban 3x1 hónapra, fix kamatozással, folyamatos lekötéssel lehet betétet elhelyezni. Tartós Befektetési Betétszámla esetén fix kamatozással, egyszeri lekötéssel indítható.

A futamidő három 1 hónapos kamatperiódusból áll. A kamat a kamatperiódusokban eltérő, az eltelt idő függvényében növekszik, míg a kamat jóváírása a futamidő végén történik.


Nagyításért kattints a táblázatra! Forrás: OTP Bank

A leköthető minimum összeg EUR betét esetén 380 EUR. Az akcióban való részvételnek nem feltétele az új forrás elhelyezése.

Jól teljesített az OTP Magánnyugdíjpénztár

A betét feltörése esetén kamat a betöltött teljes kamatperiódusra jár. EBKM 3 ezer EUR alatt 1-3. hónap esetén 1,44%, 3000 EUR felett 2,20%.

A Citibank 1,50 %-os euró lekötött betét kamattal zárja a sort. A bank a lekötött betétek mellett többféle deviza-befektetési lehetőséget kínál.

Szeptembertől chip hitelkártyát kapnak a Citibank ügyfelei

Az ügyfelek a lekötéstől magasabb hozamot érhetnek el a külföldi kötvényekkel és befektetési alapokkal, valamint a tőkegarantált devizakötvény-ajánlatok közül is választhat.


A cikk eredeti URL-je: document.write(window.opener.location.href.replace(/#$/,"")); http://www.penzcentrum.hu/cikk/1021939/1/euro_februartol_ennyi_kamatot_adnak_a_bankok_friss_osszehasonlito_tablazat

 

Hirdetések

Hírlevél

 Feliratkozás hírlevelekre
Gazdasági hírekBanki Hírek
Szövetkezeti hírekTksz Hírek
Kiemelt partnerekTakarékszövetkezetek
takarék,takarékszövetkezet,kisbank,tksz,hitelszövetkezet,A Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet Takarék takszov,siker egyik legfontosabb feltétele a korszerű termékeken túl, hogy amunkatársak a Takarékszövetkezet Takarék valamennyi ügyfelét személyre szóló,takarék,takarékszövetkezet,kisbank,tksz,hitelszövetkezet,barátságos kiszolgálásban részesítik és azzal várják a leendőügyfeleket is.takarék,takarékszövetkezet,kisbank,tksz,hitelszövetkezet,A Szabadszállás és Vidéke Takarékszövetkezet létesítésének gondolatát városunk mezőgazdasági dolgozói vetették fel.Takarékszövetkezetünk Takarék Szabadszállás székhellyel 4 kirendeltséget működtet.Takarékszövetkezetünk a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye alapján végzi tevékenységét, annak rendszeres ellenőrzése mellett. Takarék   Az elmúlt időszak fejlődése dinamikus volt, mára takarékszövetkezetünk mérleg főösszege meghaladja a 4,2 milliárd forintot. A takarék,takarékszövetkezet,kisbank,tksz,hitelszövetkezet,szövetkezet folyamatosan bővíti szolgáltatásait, ügyfél körét.A vállalkozói és lakossági betétgyűjtésen, számlavezetésen, hitelezésen túl további szolgáltatásaink: Takarék bankgarancia nyújtás, Takarék biztosítások kötése, Takarék számla faktorálás, nemzetközi Takarék bankkártya forgalmazás és elfogadás Takarékbank Zrt-n keresztül, Széchenyi kártya forgalmazás, Gazda kártya forgalmazás.Kirendeltségeink online kapcsolatban állnak egymással,takarék,takarékszövetkezet,kisbank,tksz,hitelszövetkezet, így ügyfeleink bármely fiókban elérhetik szolgáltatásainkat, Takarék számlájukon forgalmazhatnak.Takarékszövetkezet az egyetlen olyan pénzintézet, amely helyi érdekeltségekkel rendelkezik magyar tagjai által.takarék,takarékszövetkezet,kisbank,tksz,hitelszövetkezet,a takarékszövetkezet saját vagyona,Motivációnk, hogy az Ön takarékszövetkezetünkbe vetett bizalma és munkatársaink emberi, szakmai és üzleti tisztessége egymásra találjon, s a jövőben hosszú éveken és generáción át, szolgáltathassunk Önnek és gyermekeinek.A Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet volt 1975-ben az első városi takarékszövetkezet, mely alapvetően azzal a céllal jött létre, hogy nagyobb településen is megszerezze a létjogosultságot a lakossági pénzügyi szolgáltatások terén. Takarékszövetkezetünk 4 kirendeltséget működtet Kiskunfélegyháza, Kunszállás, Városföld és Kecskemét székhelyekkel.Takarékszövetkezetünk, takarékszövetkezetünk tagja az Országos Takarékszövetkezeti Intézményvédelmi Alapnak (OTIVA)takarék,takarékszövetkezet,kisbank,tksz,hitelszövetkezet, Tudjuk, hogy egy Takarék pénzintézet legnagyobb kincse: ügyfeleinek ragaszkodása és megbecsülése, ezért egyre szélesedő Takarék banki kínálatunkat ügyfeleink igényeinek megfelelően folyamatosan bővítjük, üzletpolitikánkat a közvetlen kapcsolatokra épülő szövetkezeti jelleget tükröző ügyfélközpontúság határozza meg. Szolgáltatásaink színvonalát folyamatosan javítjuk, hogy ügyfeleink érezzék, értük dolgozunk.TAKARÉKSZÖVETKEZET IGAZGATÓSÁGA takarék,takarékszövetkezet,kisbank,tksz,hitelszövetkezet,